Startpagina
   Financieel Totaal Advies
   Orthomoleculaire Geneeskunde
         Voedingstherapie
   Contactpagina

Voedingstherapie

Voedingstherapie: diagnostische voedingsadviezen.

Het geven van algemene voedingsadviezen op basis van volwaardige (natuur)voeding al dan niet gekoppeld aan dieetmaatregelen behorend bij het klachtenbeeld op basis van diagnostiek.

Verborgen voedingsmiddelenovergevoeligheden / lichaamsvreemde stoffen / inadequate voeding overbelasten / beschadigen / ontregelen de celstofwisseling en het immuunsysteem permanent en kunnen daardoor chronische ziekten veroorzaken. Door onwetendheid kan men volkomen verkeerd eten en drinken en zo ongemerkt in een situatie terecht komen waarbij het lichaam ziek wordt (stofwisselingschaos).

Door het elimineren van individueel belastende voedingsmiddelen en het corrigeren van het voedingsgedrag en -gewoonten worden stofwisselingsblokkades opgeheven en het afweersysteem versterkt. Hierdoor kunnen o.a. overgewicht en obesitas en andere stofwisselings- en immuniteitsziekten effectief worden behandeld. Stofwisselingsstoornissen en immuniteitsziekten kunnen alleen via de juiste voeding worden gereguleerd. De juiste voedingsadviezen moeten steeds weer opnieuw aangepast en afgestemd worden op veranderingen en wisselingen van het klachtenbeeld. Diagnostische voedingsadviezen zijn de basis voor iedere geneeskundige behandeling.

Door de aangepaste voedingsadviezen worden de spijsverteringsorganen ontlast en de vertering verbeterd om de opname van voedingsstoffen te optimaliseren. Door de juiste voeding wordt tevens de verstoorde zuurgraad van het bloed gereguleerd, zodat stoornissen in het bloedcirculatiesysteem worden opgeheven en de opname van voedingsstoffen naar de cellen wordt hersteld.

Door de onderliggende oorzaak van de ziekteverschijnselen te behandelen met de juiste voeding wordt het lichaam gereinigd van belastende stofwisselingsslakken en zuurresiduen. De geblokkeerde celademhaling krijgt kans zich te herstellen wat een voorwaarde is voor de weg tot herstel.

U bent hier: //Orthomoleculaire therapie/Voedingstherapie
Created and hosted by mav@mavnet.nl.